Hírkategória - Izraeli-palesztin konfliktus
Hírek a mai napon: 0 db
Forrás: https://24.hu/ Külföld Káoszhoz és zűrzavarhoz vezetne az izraeli hadsereg (IDF) Rafah elleni átfogó offenzívája – jelentette ki vasárnap az amerikai külügyminiszter, kiemelve, hogy egy ilyen művelet nem semmisítené meg a Gázai övezetet irányító Hamász terrorszervezetet sem. The post Blinken: A Hamász visszatért azokba a zónákba, amelyeket Izrael felszabadított first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Tiktokkerek ezrei bíztatják a felhasználókat arra, hogy tiltsák le a celebeket, hogy azok így elveszítsék a feléjük irányuló figyelmet és az ezzel járó „hatalmat” is. Ezek a celebek blokkolására bíztató, több milliós megtekintésű videók mind azután készültek, hogy megtartották a divatvilág egyik pirosbetűs ünnepét, a MET gálát, amelyet minden év első májusi hétfőjén rendeznek meg. […] A Fellázadt a TikTok a celebek ellen, mert azok nem állnak ki a palesztinok mellett – Libz of TikTok bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Külföld Az amerikai külügyminisztérium közlése szerint vasárnap 50 segélyszállító teherautó érkezett a Gázai övezetbe. The post Az amerikai külügy szerint nem jut megfelelő mennyiségű segélyszállítmány Gázába first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Mádzsed Abú Rámadán a gázai egészségügyi rendszer szörnyű állapotáért Izrael folyamatos támadásait tette felelőssé, és nemzetközi beavatkozást sürgetett. The post Palesztin egészségügyi miniszter: a gázai egészségügyi létesítmények 80 százaléka nem üzemel first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Norvégia idén megnégyszerezné a palesztinoknak szánt segélyeket – derült ki Anne Beathe Tvinnereim, a skandináv ország nemzetközi fejlesztési miniszterének keddi tájékoztatásából, mely szerint Oslo egymilliárd norvég koronával (33 milliárd forint) támogatná a palesztinokat. The post Norvégia megnégyszerezné a palesztinoknak szánt segélyeket first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Videóüzenetben állt ki az izraeli lakás- és építésügyi miniszter a Gázai övezetben izraeli telepek létrehozását követelő úgynevezett Függetlenség Napi Felvonulás mellett. The post A Gázában zsidó telepek létrehozását követő felvonulás mögé áll be az izraeli lakásügyi miniszter first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Elhagyja az amerikai hadsereget Harrison Mann, a Védelmi Hírszerző Ügynökség végrehajtó tisztje a Biden-kormány Gázai övezettel kapcsolatos politikája miatt – ez a LinkedIn közösségi platformon közzétett felmondóleveléből derült ki. The post Lelkiismereti okból lemondott egy magas rangú amerikai hírszerzőtiszt first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Zsidó szélsőjobboldali aktivisták előbb megállítottak, majd kirámoltak egy, a Gázai övezetbe tartó segélykonvojt – erről a The Times of Izrael is beszámolt hétfőn. The post Szélsőjobboldali zsidók támadtak meg egy gázai segélykaravánt – Németország szégyennek nevezte first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Felelősségre vonási eljárást kezdeményezne Joe Bidennel szemben egy amerikai szenátor. Az ok egy Izraelnek szánt fegyverszállítmány leállítása. Joe Biden amerikai elnök döntése, hogy leállított egy izraeli fegyverszállítmányt, egyes republikánus politikusokat arra késztetett, hogy párhuzamot vonjanak Donald Trump korábbi elnök Ukrajnával kapcsolatos magatartásával, amely az első impeachment-eljárásához vezetett – írja a Neokohn. Tom Cotton szenátor kijelentette, hogy „a képviselőháznak […] A Impeachment-eljárást indítana Joe Biden ellen egy amerikai szenátor bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Külföld Meghalt egy ENSZ alkalmazott, egy másik megsebesült a Gázai övezetben, miközben a Rafah szomszédságában található Európai Kórház felé hajtottak, és a járművet találat érte – közölte a világszervezet. The post Csapás ért egy kocsit, meghalt az ENSZ egyik munkatársa Gázában first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Hírfolyam Izrael gázai hadjáratáról. The post Eltaláltak egy kocsit, meghalt az ENSZ egyik munkatársa Gázában first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Izrael új átkelőhelyet nyitott vasárnap a Gázai övezetbe szánt humanitárius segélyszállítmányoknak: az övezet északi határán kialakított, Nyugat-Erez nevűt, bár az építkezés még nem teljesen fejeződött be ott. The post Izrael új átkelőhelyet nyitott Gázába first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Holott a londoni székhelyű, pánarab újság, az Al-Araby Al-Jadeed hírportál munkatársai voltak. The post Újságírókat vettek őrizetbe Tel-Avivban, mert arra gyanakodtak, hogy az al-Dzsazírának dolgoznak first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Az Egyesült Királyság külügyminisztere, David Cameron, egy vasárnap reggeli tévéinterjúban beszélt arról, hogy kormányuk nem támogat egy kiterjedt izraeli támadást a gázai Rafah városa ellen, amíg nincsen teljesen világos terv az ott lévő civilek megvédésére, vagyis arra, hogyan helyeznék biztonságba az embereket és hogy lenne nekik, hogyan biztosítanák az élelmiszer- és gyógyszerellátást. The post Az Egyesült Királyság ellenzi a rafahi offenzívát first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld A május 3. és 10. közötti időszak eseményeiből állítottuk össze fotógalériánkat. The post Lángszállítás, tevegelés és gyilkos árvíz a hét legizgalmasabb képein first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Megismétlen felszólításomat az azonnali tűzszünetre, a túszok feltétel nélküli elengedésére, és a humanitárius segélyek azonnali beáramlására – mondta vasárnap a gázai háborúval kapcsolatban António Guterres, az ENSZ főtitkára, hozzátéve, hogy a tűzszünet csak a kezdetet jelenti majd, hiszen „hosszú út vezet majd a háború által okozott pusztításból és a traumából” a normalitás felé. The post Az ENSZ-főtitkár azonnali tűzszünetre és a túszok elengedésére szólított fel first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Az Al Jazeera híradásai alapján arról ír a Guardian, hogy az izraeli hadsereg fokozta a dzsabaljai menekülttábor bombázását. The post Izrael nem hagy fel a dzsabaljai menekülttábor bombázásával first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Hírfolyamunk a közel-keleti konfliktus eseményeiről. The post Menekülttábort bombáznak az izraeli erők first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Az Egyesült Államok számos felsőoktatási intézményében erősödtek fel az antiszemita és palesztinellenes hangok a gázai háború árnyékában, és bár vannak olyan campusok, ahol már a rohamrendőröket is bevetették, az indulatok egyelőre nem csitulnak. The post Az Izrael és a Hamász között zajló háború szétszakítja az amerikai egyetemeket is first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Az izraeli hadsereg (IDF) újabb evakuálásokat rendelt el szombaton Rafah városában, valamint közölte, hogy a Gázai övezet északi részén is benyomul egy olyan területre, ahová a Hamász átcsoportosítja erőit. Az IDF arab nyelvű szóvivője, Avihaj Adrei arra szólította fel a Dzsbalija és Bejt Laíja nevű településeken és a környező területeken élő palesztinokat, hogy hagyják el […] A Izrael újabb kitelepítéseket rendelt el Rafahban, és hadműveletei kiterjesztésére készül bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld António Guterres ENSZ-főtitkár pénteken felszólította az izraeli hadsereget, hogy ne terjessze ki a Gázai övezetben fekvő Rafah városa ellen indított támadását. A helyzet Rafah városában kritikus, mivel a légicsapások Gáza egész déli részén folytatódnak – mondta a főtitkár pénteken a kenyai fővárosban, Nairobiban tartott sajtótájékoztatóján. Hozzátette, “egy nagyszabású szárazföldi támadás hatalmas humanitárius katasztrófához vezetne, és […] A Az ENSZ-főtitkár rafahi offenzívájának leállítására szólította fel az izraeli hadsereget bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Megerősítette változatlan negatív kilátással Izrael devizában és hazai valutában fennálló adósságkötelezettségeinek “A2” szintű, elsőrendű befektetői besorolásait a Moody’s Ratings. A nemzetközi hitelminősítő szerint továbbra is a kockázatok között szerepel a közvetlen katonai konfrontáció Izrael és Irán között. A péntek éjjel Londonban bejelentett döntés indoklásában a Moody’s kiemeli, hogy Izrael elsőbbségi devizaadósság-kibocsátásainak minősítése továbbra is a […] A Megerősítette negatív kilátással Izrael államadós-besorolásait a Moody’s bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök bejelentette csütörtök este, hogy “ha Izraelnek egyedül kell helytállnia, akkor egyedül fog helytállni”, válaszul Joe Biden amerikai elnök fegyverküldeményeket befagyasztó döntésére. A 76 évvel ezelőtti függetlenségi háború idején kevesen voltunk sokak ellen. (…) Nem voltak fegyvereink, fegyverembargó volt Izraellel szemben, de a lélek erejével, bátorságunkkal és egységünkkel győztünk” – hangsúlyozta. Ma […] A Izraeli miniszterelnök: ha kell, egyedül is harcolunk bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld A Hamász palesztin iszlamista szervezet felfüggesztette a kairói tűzszüneti és fogolycsere-tárgyalásokat Izraellel amiatt, hogy utóbbi elindította szárazföldi támadását a Gázai övezet déli határán található Rafah város ellen. Emiatt el is utaztak az egyiptomi fővárosból mind a felek, mind a közvetítők. Erről Izzat ar-Risek, a Hamász politikai irodájának egyik tagja számolt be. Azt a megállapodástervezetet, amelyről […] A A Hamász felfüggesztette a tűzszüneti és fogolycsere-tárgyalásokat a rafahi támadás miatt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Az Egyesült Államok reméli, hogy Izrael nem hoz olyan döntést, amelynek nyomán bizonyos amerikai biztonsági támogatásokat le kellene állítani – jelentette ki a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője csütörtökön, egy nappal Joe Biden elnök erről szóló kijelentése után. John Kirby egy sajtóbeszélgetésen megismételte, hogy az Egyesült Államok nyilvánosan és magánúton is világosan Izrael tudtára adta, hogy […] A Washington reméli, hogy Izrael nem hoz olyan döntést, amely miatt le kell állítani a katonai támogatásokat bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok