Friss hírek - G7.hu
Hírek a mai napon: 1 db
Forrás: https://g7.hu/ Külföld A kínai vásárlók nagyobb hatótávolságot és jobb tölthetőséget várnak, nő az elektromos autókkal elégedetlenek aránya. Délkelet-Ázsiában ugyanakkor egyre jobban megy a biznisz a kínai gyártók számára. The post Egyre több az elektromos autó, egyre több a panasz is Kínában first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://g7.hu/ Gazdaság Az semmi, hogy a görög-spanyol-egyiptomi szamóca olcsóbb mint a magyar, de lassan a német-holland-belga is az lesz, ha nem fejlesztjük sürgősen az ágazatot. The post Hogyan lehet olcsóbb az Afrikából ideszállított eper, mint a magyar? first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://g7.hu/ Külföld Nem sikerült kihúzniuk az ukránoknak jelentősebb területveszteség nélkül a lőszerutánpótlás és létszámbeli erősítés beérkezéséig, és az is kérdés, nem kerülnek-e még nagyobb bajba. The post Olyan lehetőség előtt áll az orosz hadsereg Ukrajnában, mint utoljára két éve first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://g7.hu/ Gazdaság Nem feltétlenül ott él a legtöbb külföldi állampolgár Magyarországon, ahol azt a gazdasági fejlettség alapján várnánk. The post Külföldi polgármestert is választhatna több magyar település a nagy arányuk alapján first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://g7.hu/ Gazdaság Eddig a globális felmelegedés árakra gyakorolt hatásait többnyire átmenetinek, esetlegesnek tartották az elemzők, de eljött az ideje a szemléletváltásnak. The post Ha így megy tovább, az alapkamat helyett a folyók vízállása határozza meg az inflációt first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://g7.hu/ Külföld Bár az ESG-célkitűzéseket mindössze néhány évvel ezelőtt állították fel, már annyi feszültséget okoztak, hogy az Egyesült Államokban részben feladták őket. The post Amerika részben hátat fordít a fenntarthatóságnak, Európa még kitart first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://g7.hu/ Külföld Népszerű elképzelés, hogy az orosz hadsereg szinte bármekkora veszteséget képes pótolni, ám a Szovjetunióról örökölt fegyverkészletek sem végtelenek. The post Kimeríthetetlen orosz hadsereg? Egyre fogy az egyik legfontosabb fegyverük first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://g7.hu/ Gazdaság Az energiaválság megmutatta, hogy miért tévút hosszú távon a rezsicsökkentés, amelyből ráadásul az igazán szegények többsége ki is marad, hiszen fával fűt. The post Több ezer milliárdos rezsivédelem után a magyarok harmada fával fűt first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://g7.hu/ Gazdaság Amerikai infláció: volt, van, lesz; és az emiatt magasan ragadó dollárkamatokhoz mérik minden más deviza hozamát - a forintét is. The post Olyan gazdagok a nyugdíjba vonuló amerikaiak, hogy azt még a forint is megérzi first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://g7.hu/ Gazdaság Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet. The post Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://g7.hu/ Gazdaság Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti. The post Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://g7.hu/ Gazdaság A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra. The post Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://g7.hu/ Gazdaság A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd. The post Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://g7.hu/ Külföld Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül. The post Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában? first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://g7.hu/ Gazdaság A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra. The post Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://g7.hu/ Gazdaság A kormány olcsóbb üzemanyagot szeretne, ám az élhető jövőt az szolgálná, ha ez azért valósulna meg, mert kevesebb benzinre és gázolajra van szükség. The post A kereslet visszafogásával érdemes csökkenteni az üzemanyagárakat first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://g7.hu/ Gazdaság Mintha az lenne az oktatásirányítás meggyőződése, hogy ha valahol gondok vannak, akkor nem érdemes vizsgálni az okokat, elég a szigorítás. The post Ha fegyelem van és rend, nincs több gond az oktatással? first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://g7.hu/ Gazdaság Gyenge kereskedelmi adatokkal indult az év, amely mögött szakértő szerzőnk szerint három fontos tényező állhat, és a számokban talán csak az év második felében látsuik majd a kilábalás. The post Ha tíz olcsó zsemle helyett nyolc drágábbat veszünk, akkor gazdasági fordulat van, csak még nem látszik first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://g7.hu/ Külföld Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz. The post Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett? first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://g7.hu/ Külföld A biciklizés aránya már nem nő a fővárosban, és a budapesti infrastruktúra sok összehasonlításban le van maradva, még régiós szinten is. The post Nem látszik, hogy ellenzéki vezetés alatt dübörögne a budapesti kerékpáros fejlesztés first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://g7.hu/ Külföld Az ország új növekedési modellje már nem az ingatlanpiacra fog támaszkodni, így annak gazdasági súlya tovább csökken, és ez a részvénypiacra is hatással lesz. The post A kínai ingatlanpiaci válság Amerikával ellentétben nem fog rendszerszintű krízissé fajulni first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://g7.hu/ Külföld A jelenleg zajló háztartási napelempályázat egy dolgot már a lezárása előtt bizonyított: akkumulátorok nélkül többé nem kerülnek napelemek a háztetőkre. The post Ezentúl csak akkor lesz napelem a magyar háztartásokban, ha a hozzá tartozó akkumulátorra nagy támogatás jár first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://g7.hu/ Külföld Olyan lett az akkumulátor, mint a napelem, vagyis a gyártás mennyiségének növelésével már nem lehet érdemi költségcsökkentést elérni, az alapanyagok ára pedig inkább emelkedni fog. The post Zsákutcába fut az elektromos autózás, ha nem lesznek jóval hatékonyabbak az akkumulátorok first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://g7.hu/ Külföld A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki. The post Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://g7.hu/ Külföld Az átalányt fizető gázfogyasztók számlái mostantól nem ugranak meg, de szakértő szerzőnk levezetése szerint ennek eddig sem lett volna szabad volna megtörténnie. The post Idén minden család megkapja a támogatott árú gáz teljes mennyiségét? – észrevételek az MVM tájékoztatásához first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu