Hírkategória - Turizmus
Hírek a mai napon: 0 db
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság A velencei álomnyaralásokba egy kellemetlen részletet be kell iktatni mostantól.
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Akad olyan település, ahol 30 százalékos áremelkedés történt. 
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Mfor
Forrás: https://24.hu/ Gazdaság Változást követelnek a mindent felfaló nyaralóiparral szemben.   The post Tízezrek tüntettek a Kanári-szigetekre zúduló turizmus ellen first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Jártak már Kosdon? Ez a kedves, 2500 fős község Váctól 7 kilométerre fekszik, a Naszály-hegy lábánál. Zsákfalu, annak minden előnyével. Állítólag errefelé terem – de főleg termett – a legfinomabb málna Magyarországon, de talán a világon is. Egy izgalmas állatfarm - egyben turisztikai - a RoBirtok felé tartunk.
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság A légiközlekedésbe is bekavar az izraeli-iráni csetepaté.
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság A Magyar Turisztikai Ügynökség 60 millió forinttal járul hozzá a március elején leégett Hotel Silvanus újjáépítéséhez.
Mfor
G Gazdaság Egy emberléptékű minifesztivál Tokaj-Hegyalján – engedd, hogy téged is elvarázsoljon! Egy hosszú hétvége erejéig ismét bűbáj járja át Tarcal mesebeli The post Bűbájos hétvége Tarcalon appeared first on GasztroMagazin - fakanál, habverő, dugóhúzó, shaker.
GasztroMagazin
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Egy tiszta, nyugodt, rendezett városka, alig fél óra az út innen, autóval, Veszprémhez és a Balatonhoz. Ajka azonban nem erről az adottságáról volt híres évtizedekig, hanem – elsősorban a szocialista időszakban - a bányászatban betöltött szerepéről. Bányász, sőt, munkásváros ez, bár sokan már nem is tudják, mit jelent ez a szó, és mekkora volt régen a tekintélye. A vidéki turisztikai lehetőségeket bemutató sorozatunkban Ajkára látogattunk.
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Tavaly után idén is növekedés várható.
Mfor
Forrás: https://www.bien.hu/ Belföld Bár nyáron a legtöbben vízpartra vágynak, egy nyaralásnak nem feltétlenül kell csupán a strandolásról szólnia. Ha te inkább az aktív pihenést részesíted előnyben, és szívesen fedezed fel Magyarország rejtett szépségeit, remek választás lehet Szilvásvárad – a község a Bükk szívében vár csodálatos természeti adottságaival.
Bien
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Gazdaság Külföldi vendégmunkásokkal töltötték meg Hajdúszoboszló egyik gyógyvizes szállodáját, amely a város legfőbb turisztikai célpontjának számító strandfürdő szomszédságában áll. Ráadásul a hajdúszoboszlói polgármester kifejezetten kérte a helyieket, hogy ne alakítsák át munkásszállókká a turisztikai szálláshelyeket, ám egy budapesti követeléskezelő cég fittyet hányt erre. Ráadásul nem csak a debreceni BMW-gyár külföldi építőiből csináltak üzletet – írta a 24.hu.
HelloVidék
Forrás: https://24.hu/ Belföld A hajdúszoboszlói polgármester kifejezetten kérte, hogy ne alakítsák át munkásszállókká a turisztikai szálláshelyeket, ám egy budapesti követeléskezelő cég fittyet hányt erre. Ráadásul nem csak a debreceni BMW-gyár külföldi építőiből csináltak üzletet. The post Fülöp-szigeteki vendégmunkásoknak adják ki a volt termálszállót first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://www.napi.hu/ Gazdaság A festői szicíliai idill sötétebb valósága nem csak a komoly költségvetésű fikciós sorozatokban jelenik meg, hanem a való életben is, és az sokkal ijesztőbb tud lenni. Szicília turisztikai ... ...
Napi.hu
Forrás: https://player.hu/ Gazdaság Nagyon vicces a skót bénázásról terjesztett mém, csak nem teljesen igaz.
Player.hu
Forrás: https://www.napi.hu/ Gazdaság A dorogi kilátó kiegészíti a közelben lévő Reimann Bányászattörténeti Múzeum turisztikai kínálatát. Kilátóvá alakítják Dorog 1981-ben létesített bányászemlékművét, egy magaslatra ... ...
Napi.hu
Forrás: https://magyarnemzet.hu/ Belföld A Fidesz főpolgármester-jelöltje szerint a fővárosnak is az az érdeke, hogy ne csak mennyiségi, hanem minőségi szempontokat is figyelembe vegyenek a turizmusban.
Magyar Nemzet
Forrás: https://infostart.hu/ Külföld A Szallas.hu oldalán foglaló magyar vendégek 8 százalékkal több éjszakát töltöttek belföldi szálláshelyeken az idei első negyedévben, mint egy évvel korábban, a foglalások száma pedig 6,4 százalékkal nőtt.
Infostart
Forrás: https://nepszava.hu/ Belföld Éppen a szezonnyitóra jelentek meg a Horgászni tilos! feliratok a Csobánkához közeli tónál. Turisztikai luxusberuházás készül, ami a forráshiányos önkormányzatnak úgy kell, mint egy falat kenyér. A horgászok viszont aláírásgyűjtéssel tiltakoznak. (Belföld)
Népszava
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Az idei év első negyedéve jóval kedvezőbb képet mutat, mint 2023-nak ugyanez az időszaka. A Szallas.hu adatai szerint ebben jelentős szerepet játszottak a hosszú hétvégék. Az is kiderült, melyek a legnépszerűbb magyarországi turistacélpontok.
Mfor
Forrás: https://magyarepitok.hu/ Gazdaság Félmilliárd forintnyi uniós forrásból valósították meg a Kiskunság vizes élőhelyeit bemutató oktatási- és turisztikai létesítményeket.
Magyar Építők
Forrás: https://player.hu/ Gazdaság Minden építész álma, amikor szabad kezet kap egy utópisztikus város megtervezéséhez, és Jean Balladur éppen ezt válthatta valóra, amikor megalkotta a hatvanas-hetvenes években felépült francia üdülőváros futurisztikus piramisházait.
Player.hu
Forrás: https://www.agrariumonline.hu/ Gazdaság Néhány héten belül ismét magyar többségi tulajdonba kerül a Liszt Ferenc repülőtér. A témában Kiss Róbert Richárd turisztikai szakértőt és Hecker Flóriánt, a Világgazdaság újságíróját kérdeztük.
Hír TV
Forrás: https://magyarepitok.hu/ Gazdaság A kilátóként és büféként is üzemelő TV-torony és környezete is méltó fejlesztést kapott.
Magyar Építők
Forrás: https://www.napi.hu/ Gazdaság Idén már várhatóan meghaladja a koronavírus-járvány előtti szintet a turizmus. A légiközlekedési ágazat nyakát azonban szorítja a hurok, mivel a Boeing gyártási problémái miatt jelentősen ... ...
Napi.hu