Hírkategória - Múzeumok
Hírek a mai napon: 0 db
Forrás: https://totalcar.hu/ Technika A fehér Ford Broncónak több ponton is szerepe volt a kettős gyilkosság ügyében, napjainkra pedig egy múzeumba került.
Totalcar
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány Világszerte számos természettudományi múzeum és kutatóintézet rendelkezik hatalmas értéket jelentő gyűjteményekkel, amelyek létezése óriási segítséget jelent mind a kutatásokban, mind a természetvédelemben. The post Digitalizálják a természettudományi gyűjteményeket first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Gazdaság Az egykori bányaleszállás élményét kínáló virtuális kassal, valamint a térképtárat bemutató digitális eszközökkel bővült a tatabányai bányászati múzeum kínálata.
HelloVidék
Forrás: https://bankmonitor.hu/ Gazdaság Folytatódott a csökkenő inflációs pálya, márciusban a fogyasztói árak átlagosan 3,6%-kal voltak magasabbak, mint egy éve. A drágulás mértéke azonban területenként nagy különbségeket mutat: a telefon- és internetszolgáltatás 10,8%-kal, a gyógyszerek 6,8%-kal, a múzeumi belépők 8,7%-kal, míg a lakbér 14,1%-kal lett drágább. A használt autók ára ugyanakkor 9,3%-kal lett olcsóbb, mint ahogy a hitelek ára […]
Bankmonitor
Forrás: https://www.origo.hu/ Kultúra Az üveg történetét mutatja be az olaszországi Velence által inspirált úszó modern művészeti múzeum
Origo
Forrás: https://magyarnemzet.hu/ Kultúra A legmagyarabb csapatnem életét mutatja be a Déri Múzeum új kiállítása.
Magyar Nemzet
Forrás: https://24.hu/ Kultúra Kérdés, hogy a Svédországban lévő falcsont, vagy a párizsi teljes koponya-e az igazi. The post Descartes-nak vagy két koponyája volt, vagy téved a maradványokat őrző múzeumok egyike first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://www.napi.hu/ Gazdaság A dorogi kilátó kiegészíti a közelben lévő Reimann Bányászattörténeti Múzeum turisztikai kínálatát. Kilátóvá alakítják Dorog 1981-ben létesített bányászemlékművét, egy magaslatra ... ...
Napi.hu
Forrás: https://nlc.hu/ Életmód Újabb nevekkel bővült a Művészetek Völgye könnyűzenei programja: immáron teljes a nagyszínpad fellépőinek és a LŐTÉR x Közlekedési Múzeum előadóinak is. A fellépők névsora így most olyan nevekkel bővült, mint az Analog Balaton, az Aurevoir., a Blahalouisiana, a Carson Coma, a Csaknekedkislány, az Esti Kornél, a hiperkarma, az Ivan & The Parazol, a Kiscsillag, a Margaret Island, a Quimby, a Pogány Induló vagy a Vad Fruttik. The post Teljes a Panoráma Színpad és a Lőtér programja az idei Művészetek Völgye fesztiválon first appeared on nlc.
nlc
Forrás: https://nepszava.hu/ Külföld Itt az intézmény második világháború utáni művészeti gyűjteményéből nézhetünk meg alkotásokat. Az Albertina Klosterneuburg sajtóbemutatója után lapunknak interjút adott a múzeum vezetője, Klaus Albrecht Schröder művészettörténész. (Kultúra)
Népszava
Forrás: https://www.origo.hu/ Kultúra Jogilag különálló, nonprofit szervezetként működtetik az LVMH művészet- és kultúranépszerűsítő programjának részeként
Origo
Forrás: https://hvg.hu/ Kultúra A bimbózó művészi karriert nem bátorították, rongálás miatt indult eljárás a müncheni múzeum dolgozója ellen.
HVG
Forrás: https://qubit.hu/ Kultúra A kizárólag magánpénzből létrehozott és üzemeltett budapesti fényművészeti múzeum, a LAM hiánypótló nemzetközi mesterkurzus-sorozata múlt csütörtökön indult a high-tech forradalom magyarországi zászlóshajójának számító Prezi főhadiszállásán.
Qubit
Forrás: https://hvg.hu/ Kultúra A Nemzeti Múzeum egykori főigazgatója szerint egyáltalán nem biztos, hogy a múlt héten nyilvánosságra került tervezet egyáltalán eljut a kormány asztalára.
HVG
Forrás: https://www.origo.hu/ Kultúra A magát művésznek valló férfit az motiválhatta, hogy így akart áttörést elérni művészeti pályafutásában.
Origo
Forrás: https://hirklikk.hu/ Kultúra Ahogyan az Index által közölt jogszabály-tervezetből kiderül, a kultúra teljes centralizálására készül a kormány. A színházak, a múzeumok, a zenekarok, a könyvtárak, az alkotó- és előadóművészek mind központi irányítás alá kerülnének. A tervezetről L. Simon László nyilatkozott az ATV Egyenes beszéd című műsorában.
HírKlikk
Forrás: https://24.hu/ Kultúra A Magyar Nemzeti Múzeum korábbi főigazgatója cáfolta a nemrég kiszivárgott dokumentum tartalmát. The post L. Simon László: képtelenség megcsinálni azt, ami az új kulturális törvénytervezetben írnak first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://magyarnemzet.hu/ Kultúra Képei ott függenek a legnagyobb múzeumok falán.
Magyar Nemzet
Forrás: https://mandiner.hu/ Belföld Két dudás nehezen fér el egy csárdában, mondta a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója.
Mandiner
Forrás: https://telex.hu/ Belföld A Magyar Nemzeti Múzeum volt főigazgatója autonómiapárti, de látja értelmét az integrációnak is, ha van hozzá pénz.
telex
Forrás: https://www.agrariumonline.hu/ Belföld Magyar Péter nem mond semmit, csak paneleket puffogtat - így értékelte Demeter Szilárd a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója és a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója a szombati, a jogász által szervezett fővárosi tüntetést hétfő este a Napi aktuálisban.
Hír TV
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Szórakozás Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított hétfőn a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon. Az Erdős Kamill ciganológus örökségét bemutató tárlat Tiszakarádon április 15-ig látható, majd Hajdúszovátra, Tiszakeszire, Bajótra, Kápolnásnyékre, Toronyra, Mosonmagyaróvárra, Devecserre, Iharosberénybe és Dombóvárra látogat - közölte a múzeum hétfőn az MTI-vel.
HelloVidék
Forrás: https://hvg.hu/ Kultúra Átadták a Varázslatos Magyarország fotópályázat díjait. A kiállításnak a Magyar Nemzeti Múzeum ad otthont, de a hvg.hu-n már most megnézheti a legjobb képeket.
HVG
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány A Varázslatos Magyarország 15 éves lett, a születésnapot egy nagyszabású díjátadóval ünnepelték a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. Az április 5-én este megtartott eseményen a természetfotós szervezet átadta a 2023-as fotópályázatának nagydíját, és egyúttal megnyitotta a 2024-es fotókiállítását. The post Daróczi Csaba nyerte A magyar természetfotó nagydíját first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Életmód Átadták a horvát nemzetiségi múzeumként és faluházként működő Drávamenti Hagyományok Házát a baranyai Felsőszentmártonban vasárnap.
HelloVidék