Hírkategória - Koronavírus
Hírek a mai napon: 0 db
Forrás: https://24.hu/ Belföld A ritka kórképek kötelezővé vált bejelentésére, a fejlődő diagnosztikai lehetőségekre és a ritka betegségek egyre jobb klinikai ismereteire hivatkoznak. The post Müller Cecíliáék elárulták, miért nőtt drámai mértékben az ALS-es betegek száma Magyarországon first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://qubit.hu/ Tudomány 2020 előtt mindössze 22 főnél regisztrálták a megbetegedést, 2020 januárja és 2023 szeptembere között viszont már 78-nál. Mi áll a több mint háromszoros növekedés hátterében?
Qubit
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Koronavírus Soha nem volt senki olyan sokáig covidos, mint az amszterdami kórházban nemrég elhunyt beteg. A férfi 613 napig küzdött az életéért.
Szeretlek MO
Forrás: https://24.hu/ Tudomány A Covid alatt bevetett gyógyszer a kutatás szerint nem volt hasznára az enyhe tünetekkel bíró pácienseknek. The post Meglepő dolog derült ki a Covid-járvány alatt használt favipiravirról first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Koronavírus Karikó egy díjat is alapított, amit minden évben személyesen szeretne átadni az azt elnyerő oktatóknak és hallgatóknak. A Nobel-díjának másolatát pedig kiállítja az egyetem.
Szeretlek MO
Forrás: https://444.hu/ Tudomány Szerdán pedig ő kap ajándékot: a Nobel-díj gyékényből készült másolatát.
444
Forrás: https://pestisracok.hu/ Koronavírus Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin. A biokémikus keddi előadásán – melyen beszámolt a tavaly decemberi, stockholmi Nobel-hét eseményeiről – bejelentette, az egyetemnek adományozza elismerésének másolatát, valamint a díjjal járó több mint félmillió dollárt, melyből a kiváló tanárok és diákok részesülnek majd. A […] A Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Koronavírus A díjakat Karikó Katalin adta át, aki mesélt saját fotós élményeiről is. A nagydíjat Mohos Márton, a 24.hu fotósa nyerte el.
Szeretlek MO
Forrás: https://nlc.hu/ Életmód Két évig tartott, mire rájöttek, hogy az amerikai kisfiú hosszú Covidban szenved. Betegsége most sem múlt el, de azon igyekeznek, hogy valamennyire visszatérhessen az iskolába. The post Theo 12 éves és négy éve küzd a hosszú Coviddal first appeared on nlc.
nlc
Forrás: https://mandiner.hu/ Koronavírus A COVID-19 vakcinák iránti csökkenő globális kereslet irányváltásra kényszeríti a céget.
Mandiner
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld A dátumok makacs dolgok, s mint ilyenek, provokatívak, sőt, propagandisztikusak is lehetnek. Főleg akkor, ha egy baloldali politikus szavait cáfolják. Legalábbis ez lett a megfejtése annak a Fideszből a ciklus közepén a Momentumba átigazoló paksi önkormányzati képviselőnek, aki a koronavírus-járvány kirobbanásakor a fertőzés európai gócpontjának számító Olaszországban kirándult, majd karantén helyett az erőműbe ment – […] A Radioaktív fertőzést okozó súlyos mulasztás és az erőmű „összekoronavírusozása” – A paksi momentumos szerint provokáció, ha a nemzetstratégiai kockázatot jelentő hibáira emlékeztetik bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság A Moderna bejelentette, hogy a COVID-19 vakcinák iránti globális kereslet csökkenése miatt felfüggeszti kenyai mRNS-vakcinagyártó üzemének építési terveit, összhangban vállalati stratégiájával, amely a gyártóhálózat méretének csökkentését és a költségek optimalizálását célozza, miközben továbbra is jelentős beruházásokat tervez új vakcinák fejlesztésére.
Portfolio
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság Karikó Katalin és Drew Weissman által kifejlesztett és szabadalmaztatott mRNS-alapú gyógyszerfejlesztési technológiát a rákkutatásban használják.
Pénzcentrum
Forrás: https://www.szabadeuropa.hu/ Belföld Ismét ringbe száll az Európai Bizottság elnöki posztjáért Ursula von der Leyen, de esélyeit ronthatja két ügy, amelyek nemrég láttak napvilágot. Az egyik a Covid-járvány idején történt vakcinabeszerzést, a másik egy tanácsadói kinevezést érint. Podcastunkból részletesen megismerheti a vádakat.
Szabad Európa - Belföld
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Tudomány Az mRNS technológiát azonban nem csak a legrettegettenbb daganatos megbetegedésekre, hanem autoimmun betegségekre, sőt egy egyszerű influenza ellen is bevethetik majd.
Szeretlek MO
Forrás: https://hirklikk.hu/ Koronavírus A szennyvízminták többségében már nem mutatható ki a koronavírus örökítőanyaga - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ csütörtökön a honlapján.
HírKlikk
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság A koronavírussal kórházba került betegek körében végzett eddigi legnagyobb brit vizsgálat azt mutatja, hogy az úgynevezett „hosszú Covid” folyamatos gyulladáshoz vezet, ami kimutatható a vérben – írja a The Independent.
Portfolio
Forrás: https://444.hu/ Tudomány Jelenleg tíz különböző rákfajta gyógyítására szolgáló készítmény van tesztelési fázisban.
444
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Egyre több szülő kér mentességet gyermekének a kötelező védőoltások alól.
HáziPatika.com
Forrás: https://nepszava.hu/ Életmód A Covid-19 világjárványt megfékező mRNS alapú gyógyszerfejlesztési technológiát mára más fertőző kórokozók, illetve a rák elleni vakcinák fejlesztésére is kiterjesztették. (Mozaik)
Népszava
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Az első Nobel-díjas magyar nő nevét kapta a Farmakológiai és Farmakoterápiás Intézet felújított tanterme.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Szájspray-ként tervezik piacra dobni.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Bizonyos teák fogyasztása inaktiválhatja a nyálban a SARS-CoV-2 vírusok jelentős részét.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.webbeteg.hu/ Életmód Számos kutatás foglalkozik a koronavírus-járvány hatásával, azonban ezek többsége a testi tünetekre, betegségekre fókuszál. Az igazság az, hogy a pandémia a mentális egészségünkre is óriási hatással volt.
WEBBeteg
Forrás: https://www.origo.hu/ Koronavírus Az ünnepélyes átadón jelen volt a Nobel-díjas kutató is.
Origo