Hírkategória - Távol-Kelet
Hírek a mai napon: 5 db
Forrás: https://24.hu/ Külföld A nukleáris együttműködés volt a téma.  The post Szijjártó a Kínai Nemzeti Nukleáris Vállalat vezetőivel tárgyalt first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Magyarországon jól látható a rendkívül szoros összefonódás a német és a kínai vállalatok között, ezért nem is érthető, hogy miről beszélnek Brüsszelben, valószínűleg fogalmuk sincs arról, hogy miként zajlik a valóságban az autóipar elektromos átállása – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten. A tárcavezető a cseh kollégájával, Jan Lipavskyval […] A Szijjártó: a kínai vállalatok ellen indított hadjárat az európai gazdaság számára is káros bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Külföld Hat hónapot töltenek majd az űrben, közben számos kísérletet végeznek el. The post Új lakók érkeznek a kínai űrállomásra first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Az Egyesült Államok külügyminisztere, Antony Blinken kínai kollégájával, Vang Jivel folytatott pekingi megbeszélése során kijelentette, hogy aktív diplomáciára van szükség a két nemzet között – jelentette a Reuters hírügynökség pénteken. A Joe Biden amerikai elnök és Hszi Csin-ping kínai elnök által még a tavaly novemberi San Franciscó-i találkozó során kitűzött célok eléréséért “aktív diplomáciára” van […] A Kína szerint „gyarapodnak a negatív tényezők” az amerikai-kínai kapcsolatokban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://444.hu/ Belföld Az EP felidézi a VSquare oknyomozását, ami szerint 2020-ban Peter Pellegrini, Szlovákia akkori miniszterelnöke Orbán közbenjárását kérte ahhoz, hogy az abban az évben tartott szlovákiai parlamenti választások előtt megkapja a Kreml támogatását. Majd három nappal a választások előtt Oroszországba utazott.
444
Forrás: https://www.autonavigator.hu/ Külföld 2012 óta van velünk a jelenlegi Mazda6, utódlásról pedig szó sincs - legalábbis Európában. Nemzetközi szinten nézelődve egyes piacokon már
Autónavigátor
Forrás: https://www.vezess.hu/ Külföld Váratlan árukapcsolással duplán profitál a vevő abból, hogy az Audi megnyújtotta a Q6 e-tron tengelytávját. Nem csak ebben hoz azonban újat a kínai modell. The post Kényelmesebb is, messzebbre is megy ez az Audi first appeared on Vezess.
Vezess.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld A sérülést a közelmúltban sikerült kijavítani. The post Űrszemét csapódott a kínai űrállomásba first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Úgy tűnik, Kína fel akar zárkózni az agy-számítógép interfész implantátumok fejlesztésében. The post Bemutatták a Neuralink kínai változatát first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártani, a nyolcmilliárd forintos beruházás nagyjából 150 új munkahelyet teremthet – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben. A tárcavezető több kínai cég vezetőjével egyeztetett, majd arról számolt be, hogy az infokommunikáció területén a világpiac vezetői közé […] A Szijjártó Péter: a kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Újabb magyarországi vasúti fejlesztések valósulhatnak meg a jövőben az Egy övezet, egy út nevű kínai kezdeményezés keretében, ezáltal külső finanszírozással, gyorsan és hatékonyan kerülhet sor a hálózat modernizálására – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben. A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a kínai kollégájával, Vang Jivel folytatott több mint három […] A Szijjártó Péter: újabb hazai vasúti fejlesztések valósulhatnak meg a kínai Egy övezet, egy út keretében bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld A TikTok egyre több veszélyt rejt a fiatalok számára. Az egyre őrültebb kihívások már számos tinédzser életét követelték. A nemrégiben orosz rulettet játszó 15 éves magyar fiú is nagy valószínűséggel egy ilyen „TikTok challenge” áldozata lett. Az eheti őrület az, hogy ma van a „nemzetközi nemi erőszak nap” és ilyenkor büntetlenül lehet szexuális bűncselekményeket elkövetni. […] A GEOrgPOLITIKA – Nemzetközi nemi erőszak napot hirdet mára a TikTok bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben. A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a kínai kollégájával, Vang Jivel folytatott találkozóján leszögezte, hogy a […] A Szijjártó Péter a kínai külügyminiszternek: fel kell erősíteni a békepárti tábor hangját világszerte bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://www.bien.hu/ Külföld Ázsia a világ legnagyobb kontinense, otthona a föld néhány leglátványosabb helyének – kezdve az ókori templomoktól az egzotikus szigetekig
Bien
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről, ahova hetente két járat is fog közlekedni  – jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben. A tárcavezető a Vang Veng-tao kínai kereskedelmi miniszterrel folytatott tárgyalását követően közölte, hogy új […] A Szijjártó Péter: létrejön a közvetlen légi összeköttetés egy hetedik kínai nagyvárossal is Budapestről (videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Belföld Szijjártó Péter jelentette be. The post Már hét kínai nagyvárosba lesz közvetlen repülőjárat Budapestről first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről – jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Pekingben. A tárcavezető a tájékoztatásában hangsúlyozta, hogy a két ország együttműködésében fontos szerepet játszik a légi közlekedés, ezért üdvözölte, hogy nyártól már […] A Újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Őrizetbe vették az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt európai parlamenti (EP-) listavezetőjének egy munkatársát, akit azzal gyanúsítanak, hogy Kína javára kémkedett Németországban – jelentette be a német ügyészség kedden. Az ügyészségi közleményben Jian G.-ként azonosított férfit azzal vádolják, hogy az Európai Parlamentben folytatott tárgyalásokról információkat osztott meg a kínai hírszerzéssel, illetve Németországban tartózkodó kínai ellenzékiekről […] A Kínának kémkedhetett az AfD EP-listavezetőjének egy munkatársa Németországban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://444.hu/ Belföld A külügyminiszter Pekingben örömködik, amiért a német mellett ma már a kínai gazdaság az, amely a legnagyobb hatással van a magyar gazdaság teljesítményére.
444
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Jelenleg hatezer milliárd forintnyi kínai vállalati beruházás zajlik Magyarországon,  amelyek nyomán mintegy 25 ezer új munkahely jön létre a legfejlettebb technológiai színvonalat hozva hazánkba – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Pekingben. A tárcavezető először Csang San volt kínai kereskedelmi miniszterrel, az Országos Népi Gyűlés pénzügyi és gazdasági bizottságának elnökével egyeztetett, […] A Szijjártó Péter: hatezer milliárd forintnyi kínai vállalati beruházás zajlik ma Magyarországon bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://www.autonavigator.hu/ Külföld Nem mindenhol a tengeri élővilágból merít ihletet a névválasztáshoz a BYD, a nemrég Mexikóban bemutatkozó szedánjuknak egyszerűen a King (=király)
Autónavigátor
Forrás: https://24.hu/ Külföld A német hadihajókon alkalmazott technologiáról gyűjtöttek adatokat. The post A kínai titkosszolgálatnak dolgozó kémeket vettek őrizetbe Németországban first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld A probléma fő oka a vízkészletek túlzott kihasználása. The post Nagyvárosokat nyel el a föld Kínában first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Egy biztonsági szakember szerint a cégek nagy valószínűséggel nem is tudtak róluk. The post Az HBO Max és az Amazon animációin is dolgozhattak észak-koreai szakemberek a szankciók ellenére first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://ng.hu/ Külföld A kutatók évek óta folytatnak ásatásokat egy fejlesztés alatt álló kínai régióban, Csiongan térségében. The post Elveszett városokat tártak fel Kínában first appeared on National Geographic.
National Geographic